Blue Rhoon biedt hulp bij het zoeken naar jouw oorzaken van gezondheid en het aanpassen van jouw leefstijl. Zie hieronder wat de mogelijkheden zijn.

De Gecombineerde Leefstijl Interventie

De Gecombineerde Leefstijlinterventie volgen bij BlueRhoon betekent dat je veel gaat leren over jezelf, je gewoontes en wat oorzaken van gezondheid zijn. Je krijgt geen dieet of sportprogramma voorgeschreven. Wat je wel krijgt, is ondersteuning om te weten wat goed is voor jou en om gewoontes te gaan trainen waar je de rest van je leven plezier van hebt. Bijvoorbeeld op het gebied van dagindeling, voeding, ontspanning, bewegen en slaap. Het is helemaal niet gemakkelijk om in onze omgeving vol verleidingen en prikkels goede keuzes te maken. Dit programma gaat je helpen om het steeds gemakkelijker te maken.

Per 1 januari 2019 is de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Wie een BMI heeft van 30 of hoger (of een BMI van 25 hoger gecombineerd met risico op diabetes, artrose, slaapapneu en/of hart- en vaatziekten), kan door de huisarts worden doorverwezen om de ‘GLI’ te gaan doen. De zorgverzekeraar vergoedt het programma dan, zonder dat dit van het eigen risico afgaat.

De GLI kent verschillende bewezen effectieve programma’s, waaronder het CooL programma. CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Je krijgt samen met een groep andere mensen twee jaar begeleiding van een gecertificeerde leefstijlcoach. Je gaat aan de slag met je voeding, beweging, gedrag en gewoontes. Het doel is niet zomaar afvallen, maar echt duurzaam grip krijgen op je gezondheid.

Het programma houdt in dat je 2 jaar lang individuele coaching krijgt en groepsbijeenkomsten bijwoont om je te helpen naar gezonder gedrag en een gezond en beter leven. In de praktijk betekent dit een intake van een uur, gemiddeld 6 individuele gesprekken van 30 minuten per jaar en 8 groepsbijeenkomsten van 1.5 uur met ongeveer 15 cursusgenoten per jaar. De onderwerpen sluiten aan bij de pijlers van gezondheid op de homepagina.

Denk je dat je in aanmerking komt voor dit programma en ben je gemotiveerd om 2 jaar met gezondheid aan de slag te gaan voor een blijvende leefstijlverandering? Neem dan contact op met je huisarts en vraag naar de mogelijkheden.

Leefstijladvies

Wie niet aan de criteria voor vergoeding vanuit de zorgverzekering voldoet (zie Gecombineerde Leefstijl Interventie), maar wel met gezondheid aan de slag wil mag op eigen kosten meedoen aan de Gecombineerde leefstijl interventie. Het totaalbedrag voor het GLI-programma van 2 jaar is € 1300 inclusief BTW. Dat kan ook voldaan worden in maandelijkse termijnen (€ 55 per maand). Ook is het mogelijk om niet aan het hele traject deel te nemen maar een eenmalig advies van een uur, en/ of vervolg consulten van een half uur af te spreken. De kosten hiervan zijn 80 euro per uur en 40 euro per half uur, inclusief BTW. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.